Sobre mi

Boomer penedesenc nascut a Barcelona i resident a Cubelles, no puc evitar posar-me a escriure davant d’un boli o d’un teclat. De jove feia de tastaolletes treballant de clown, d’enquestador de l’INE, de venedor de formatges, vins i altres substàncies, de periodista, de publicista, de relacions públiques del music hall El Molino, fins que ensopego amb la revista de còmic Más Madera i començo a escriure guions, col·laborant amb alguns dels millors dibuixants d’humor del moment.

Aviat compagino un bon grapat de feines com a narrador d’històries: guions de còmic i televisió, contes infantils, treballs d’encàrrec per agència, negre literari, director d’una ràdio local, cap de premsa d’una productora cinematogràfica… El 1989, amb la primera novel·la, Qualsevol nit pot sortir el sol, guanyo el Premi Crítica Serra d’Or Juvenil (Creació); després seguiran altres, com ara 221-B Baker Street, Ulleres de soul, Paraula de sioux, Perkins i McIlroy Investigadors privats… En el temps lliure, viatjava, feia castells en l’aire i em vaig llicenciar en Història Medieval, publicant també alguns treball d’investigació.

El 1995, fart d’haver de pagar l’IVA de les factures que no cobrava, arracono la meva activitat de pica-tecles, dedicant-me a la docència i, més tard, a treballs directius en l’empresa privada. Passen els anys, es descataloguen i pirategen llibres, neixen fills, canvia el segle, però no escric cap mot més de ficció.

A mitjans del 2018 començo a notar a l’estómac un cert malestar, una barreja de punxada i acidesa, m’ho faig mirar i per sort no és una tènia ni una úlcera, sinó el conegut cuc de la creativitat. Inevitablement sucumbeixo a la temptació: escric un relat breu que guanya un concurs de narrativa; repeteixo amb un altre relat i un altre premi al 2019, llavors el cuc es transforma en serp i ja no ho puc deixar. Més relats, més premis, un llarg confinament, temps per escriure, torno a publicar i fins on em doni la corda.

A banda d’anar publicant obres de creació, formo part de l’organització de diversos festivals literaris, com ara “Cubelles Noir”, el “Lletres a la plaça” de Canyelles i “Farrera negra”. També soc comissari del nou festival de novel·la històrica al Pallars Sobirà: “Tírvia Històrica”.

Soc membre del col·lectiu d’escriptors “Verum Fictio” i president de l’associació literària “Libertània”.