Els meus llibres

Elogi dels fumuts

Dotze contes que parlen sobre “la improbable extinció dels idiotes”. Pàgines impregnades per tots els matisos del gènere negre per on desfilen un grapat de personatges que fan gala d’una infinita estupidesa: marit, muller, polític,  somiatruites, maltractador, assassí, víctima, escriptor, lector… A tothom li toca el rebre però, també sovint, apareixen personatges semblants que reben l’elogi dels fumuts, dels perjudicats, dels insurgents que es rebel·len. Relats plens d’ironia i mala baba on el surrealisme, l’humor, l’absurd de la realitat o la cruesa despullada també fan acte de presència en no poques de les seves pàgines.

Letrame Grupo Editorial, 2022

Mai no hem tingut París

En Jaume Bou és culte, llegit, molt cinèfil i s’ha guanyat a consciència el seu prestigi com assassí professional. Menysprea l’intrusisme d’oportunistes que accepten matar per quatre duros sense escrúpols ni pulcritud i té un codi deontològic inviolable: entre d’altres excepcions, no es mata ningú que et cau bé.
Quan rep l’encàrrec de liquidar un advocat corrupte no dubta en acceptar. Trenta anys enrere el picaplets s’havia quedat amb la seva noia i ara el cos li demana passar comptes. Prepara la seva acció amb tot detall i determinació, però les coses comencen a fer un tomb quan una altra dona es creua en els seus plans i, a partir d’aquell moment, ja res no sortirà com esperava.
La novel·la, plena de mala llet i bon humor, d’amor i d’odi, trenca constantment la quarta paret amb el lector, afegint referències cinematogràfiques, musicals i literàries i recreant fragments com si d’una pel·lícula es tractés.

Libertània AL, 2023. “VI Premi Bellvei Negre”

El temps no compta

La Gemma ha deixat dit a casa seva que passarà el cap de setmana a cal Robert. Però ell no sap res d’això i quan la policia truca a la porta a mitjanit per dur-lo a comissaria, les coses començaran a passar molt ràpidament… El món del crim en una novel·la negra esbojarrada on no manca res per fer-la clàssica:
detectiu aficionat i diletant, policies foscos, gàngsters, drogues, assassinats, mesquinesa i fins i tot una femme fatale. Tot plegat farcit d’un humor negre com el gènere.
(…) vaig veure la incitant línia d’un cotxe fosc d’importació que s’havia parat al nostre costat, trepitjant amb una de les seves rodes la bola de xiclet que havia dardat a l’asfalt. Mentre m’entretenia imaginant quin tipus de paio afortunat podia ser el propietari d’aquella magnífica màquina, d’entre les ombres de la finestreta del darrere vaig veure un tub de ferro que em mirava insolent: era el canó d’un revòlver que apuntava al meu cap (…)

Col·lecció Falciot Negre                                                      Voliana Edicions, 2023 

 

Si voleu comprar un d’aquests llibres només heu de clicar aquí i fer-ho online a la botiga de Libertània, donant així suport a aquesta associació literària formada per autors locals (us faran descompte). També ho podeu comprar a altres plataformes i llibreries, però si no el trobeu o el preferiu dedicat, contacteu amb mi i us diré com fer-ho.