Els meus llibres

Elogi dels fumuts

Dotze contes que parlen sobre “la improbable extinció dels idiotes”. Pàgines impregnades per tots els matisos del gènere negre per on desfilen un grapat de personatges que fan gala d’una infinita estupidesa: marit, muller, polític,  somiatruites, maltractador, assassí, víctima, escriptor, lector… A tothom li toca el rebre però, també sovint, apareixen personatges semblants que reben l’elogi dels fumuts, dels perjudicats, dels insurgents que es rebel·len. Relats plens d’ironia i mala baba on el surrealisme, l’humor, l’absurd de la realitat o la cruesa despullada també fan acte de presència en no poques de les seves pàgines.

Letrame Grupo Editorial, 2022

Mai no hem tingut París

En Jaume Bou és culte, llegit, molt cinèfil i s’ha guanyat a consciència el seu prestigi com assassí professional. Menysprea l’intrusisme d’oportunistes que accepten matar per quatre duros sense escrúpols ni pulcritud i té un codi deontològic inviolable: entre d’altres excepcions, no es mata ningú que et cau bé.
Quan rep l’encàrrec de liquidar un advocat corrupte no dubta en acceptar. Trenta anys enrere el picaplets s’havia quedat amb la seva noia i ara el cos li demana passar comptes. Prepara la seva acció amb tot detall i determinació, però les coses comencen a fer un tomb quan una altra dona es creua en els seus plans i, a partir d’aquell moment, ja res no sortirà com esperava.
La novel·la, plena de mala llet i bon humor, d’amor i d’odi, trenca constantment la quarta paret amb el lector, afegint referències cinematogràfiques, musicals i literàries i recreant fragments com si d’una pel·lícula es tractés.

Libertània AL, 2023. “VI Premi Bellvei Negre”

Qualsevol nit pot sortir el sol

La Gemma ha deixat dit a casa seva que passarà el cap de setmana a cal Robert. Però ell no sap res d’això i quan la policia truca a la porta a mitjanit per dur-lo a comissaria, les coses començaran a passar molt ràpidament… Com podies esperar, Robert, que et trobaries en el merder més al·lucinant que mai hauries pogut imaginar? Una bona ocasió per posar a prova el teu temperament, l’instint i el sentit de l’humor.

Edicions Pirene, 1.988. “Premi Crítica Serra d’Or juvenil (creació) 1989” (Traduccions al castellà, italià, gallec i edició en braille). Actualment publicat en català a Edicions La Galera, Barcelona, desena edició.

Si voleu comprar un d’aquest llibres només heu de clicar aquí i fer-ho online a Bookshop.org, donant així suport a les llibreries de proximitat. També ho podeu comprar a altres plataformes i llibreries, però si no el trobeu o el preferiu dedicat, contacteu amb mi i us diré com fer-ho.